Gong

Zvočna masaža z velikim gongom (45 min)

gong atlantisVerjetno bo zares držalo, da ni glasbila, ki bi s tako širokim in bogatim spektrom tonov, nadtonov in podtonov, vplival na človeka tako blagodejno, tankočutno in nežno, kakor deluje Gong. Je medij, ki lahko odipra mnoga zaprta ‘’vrata’’ duševnih in čustvenih razsežnosti človekove biti.

  • učinkuje izredno blagodejno in harmonično povezuje telo in duha
  • brez ideoloških podlag, ne zahteva nikakršnega napora, brez neželenih učinkov
  • več tisoč zadovoljnih uporabnikov

Brez mistificiranja in zavajanja o najrazličnejših ”svetosti” zvokov gonga in podobnih glasbil. Zvok ni nič bolj svet, kakor je svet vsak človek, vsaka stvaritev.

Samo ležete, vse ostalo opravijo blagodejne vibracije, harmonije in zvoki velikega gonga. S celostnim pristopom ter s subtilnim opazovanjem, je v slovenskem prostoru in širše tak holistični pristop izviren. Zvočna ”kopel” se izvaja izključno z velikim gongom, ki je bil narejen po naročilu. Vključevanje drugih glasbil sicer bogati zvočno kuliso, a zmanjšuje celovitost učinkovanja gonga!

Vsak petek ob 17.00. Prispevek 12 eur. Prijave obvezne – od srede do petka, do 16. ure na T: 041 469 000 (Dušan).

Po naročilu se lahko zvočno ”kopel” izvede tudi individualno ali na vaši  lokaciji.

 

O izkušnji z gongom so povedali:

 Ko sem se potopil v zvočno kopel, ki se razliva z gonga Dušana Osojnika, sem izgubil občutek za prostor in čas. Znašel sem se pred vrati različnih razsežnosti bivanja. Prosto sem lahko izbiral pot in izkušal globine biti, ki so navadno potopljene v molk odsotnosti. Vrnil sem se z občutkom za celoto.

Marko POGAČNIK, geomantik

 Med zvočno kopeljo, ki jo je v zdravilišču Dobrna izvajal g. Dušan Osojnik, sem imel občutek, da je pred menoj simfonični orkester in da prihaja glasba iz vseh smeri. Moje znanje o glasbi se je v trenutku razblinilo. Težko je opisati občutke, a kot da se je ustavil čas in sem se nahajal v četrti dimenziji. To enkratno doživetje bi priporočal vsem, ker vem, da bi samo tedaj lahko razumeli o čem govorim …

Predrag C. dipl.univ., glasbenik

Ko se ukvarjaš z glasbo, postaneš drugače občutljiv na vse, kar se sliši. Dušan Osojnik igra na gong, kakor bi pripovedoval. In šepetal. Dušan igra na gong tako, kakor bi bil jezero.

Ko prisluhnem Dušanovemu gongu, utihne premišljevanje o glasbi. Gong izgine nekje v mojem miru. Pravzaprav izginem tudi jaz. Ko gong utihne, se vrnem. In na koncu nikoli ne vem, ali je bil Dušan tisti, ki je igral gong, ali je bil gong tisti, ki je igral Dušana. Kako lepo, da obstajata oba...

Mitja Reichenberg, skladatelj, glasbeni pedagog, profesor…

V več kakor 13 letnem javnem nastopanju so bile zvočne terapije med drugim izvedene tudi v sodelovanju z Ambasado Japonske, Slovenskim združenjem za gastroenterologijo in hepatologijo, Zdravstveno fakulteto, Domom starejših občanov Fužine, Društvom Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave, Zvezo društev Sonček, Višjo strokovno šolo za turizem in gostinstvo Bled, Zdraviliščem Dobrna, na Sensa vikendu in še mnogokje…

TUBALO