Novice

Prostor imamo v Zen centru Koper v poslovnem sklopu ”Ogrlica” v Kopru na Ferrarski 8, vhod avtošola GJD. Ustvarili smo prijazno okolje, ki z različnimi pristopi (meditacija, gong, tubalo, osebno svetovanje) in na ideološko nevtralen način omogoča in spodbuja osebno rast – uravnovešanje uma, umirjanje značaja in odpiranje Srca.

 Amrut Laya – mistično potovanje v Indijo (zima 2024)

Pot mojih učiteljev, ki sem jo raziskoval zadnjih 25 let, je prežeta z ”advaita” duhom indijske modrosti. Kraji in modreci, ki so vključeni v pot, so intimni del mojega več kot petindvajsetletnega meditativnega raziskovanja življenja in so avtentični, redkim še dosegljivi biseri bogate, sicer že zelo skomercializirane, starodavne indijske duhovne tradicije. Neturistično, kontemplativno, 21 dnevno potovanje je nepozabno doživetje ki se dotakne mnogih ravni osebnosti ter duha in človeka ne pusti hladnega. Pridružilo se mi bo lahko 6 so-popotnikov.

3-mesečni tečaj meditacije

ZELO dobri odzivi udeležencev iz vseh dosedanjih tečajev so potrdili osnovni namen in obvezali k nadaljnji izpeljavi  tečajev : pričetek spomladi 2023, trajanje vsak… od 18.00 – 20.15. Zaključek…  Podrobnosti tukaj.

GONG unikatna zvočna ”kopel” z novim 125 cm gongom

Vsestransko blagodejno, neopisljivo: v Kopru v Zen centru predvidoma vsak petek ob 19.00. Prispevek 15 eur. Prijave obvezne najkasneje do petka, do 15.00 ure na 041 469 000. Mogoča je tudi izvedba po naročilu. Število udeležencev omejeno. S seboj prinesti brisačko za pod glavo in dekco, udobne blazine so na voljo. Več o gongu tukaj.

Zen meditacija – zazen

KDAJ: vsako sredo od 18.30 – 19.45 ter vsako drugo soboto v mesecu od 09.15-13.30

KJE: v Zen centru Koper v poslovnem sklopu ”Ogrlica”, Ferrarska 8, vhod avtošola GJD.

Pred prvim obiskom obvezna prijava na 041 469 000, Dušan.

SESSHIN: 5 ali 2 dnevni zenovski meditacijski odmik v tišini od 10-14.5.2023 več na www.zencenter.si

Prenehaj si domišljati, da si to ali ono, prenehaj razpravljati o duhovnosti. Ne moti uma z razmišljanjem in iskanjem. Nobena misel ne more biti naravno stanje uma, le tišina. Ne zamisel o tišini, ampak tišina sama. Zato le: … “bodi” … in vzniknila bo tvoja prava narava.  “Nissa Mah.”